Kantarell Macka 🍄

 
 
 
 
 
Äntligen är hösten här... och det bästa med hösten är all svamp och framförallt kantareller som man kan göra riktigt goda mackor av. Kantareller är verkligen skogens guld, de är så himla dyra, och så himla goda. Jag och min kille älskar båda att göra dessa mackor, gärna på enkelt vitt bröd som det Bosniska brödet ovan som jag köpte på Coop
 
Det är viktigt att skölja av kantarellerna noga och dela stjälken eftersom jag ibland hittar inneboende i stjälkarna tyvärr. Jag brukar sedan smörsteka de med lite salt och svartpeppar på, och lägger sedan till matgrädde och låter det koka av sig. Simplet och smarrigt. Sedan är det bara att hälla över brödet och njuta av det varmt. 
 
 
// And so finally the fall has arrived... and the best part of the autumn is all of the mushrooms and first and foremost chantarelles that we can make some delicious sandwiches with. Chanterelles are really the gold of the forest, and are equaly as expensive, and so delicious. Both me and my boyfriend love to make these sandwiches, preferebly on simple white bread like the Bosnian bread above that I bought at Coop. 
 
It is very important to rince the chanterelles thouroughly and to cut through the stem and check it out because I do find some live in worms in there sometimes. I usually butter fry the mushrooms with some salt and black pepper on top, then add some cream and let it boil for a few minutes. So simple and so yummi. And then it just for me to pour it over the bread and enjoy it while warm. 

Kommentarer:

1 Sarah:

Ser verkligen gott ut :)

Svar: Det är så gott! Min favorit höst fika! :D
iseedeeskitchen

Kommentera här: