Kantarell Macka 🍄

 
 
 
 
 
Äntligen Ă€r hösten hĂ€r... och det bĂ€sta med hösten Ă€r all svamp och framförallt kantareller som man kan göra riktigt goda mackor av. Kantareller Ă€r verkligen skogens guld, de Ă€r sĂ„ himla dyra, och sĂ„ himla goda. Jag och min kille Ă€lskar bĂ„da att göra dessa mackor, gĂ€rna pĂ„ enkelt vitt bröd som det Bosniska brödet ovan som jag köpte pĂ„ Coop. 
 
Det Àr viktigt att skölja av kantarellerna noga och dela stjÀlken eftersom jag ibland hittar inneboende i stjÀlkarna tyvÀrr. Jag brukar sedan smörsteka de med lite salt och svartpeppar pÄ, och lÀgger sedan till matgrÀdde och lÄter det koka av sig. Simplet och smarrigt. Sedan Àr det bara att hÀlla över brödet och njuta av det varmt. 
 
 
// And so finally the fall has arrived... and the best part of the autumn is all of the mushrooms and first and foremost chantarelles that we can make some delicious sandwiches with. Chanterelles are really the gold of the forest, and are equaly as expensive, and so delicious. Both me and my boyfriend love to make these sandwiches, preferebly on simple white bread like the Bosnian bread above that I bought at Coop. 
 
It is very important to rince the chanterelles thouroughly and to cut through the stem and check it out because I do find some live in worms in there sometimes. I usually butter fry the mushrooms with some salt and black pepper on top, then add some cream and let it boil for a few minutes. So simple and so yummi. And then it just for me to pour it over the bread and enjoy it while warm. 

Kommentarer:

1 Sarah:

Ser verkligen gott ut :)

Svar: Det Àr sÄ gott! Min favorit höst fika! :D
iseedeeskitchen

Kommentera hÀr: