Middag för mina föräldrar. 🐟

 
 
 
 
Juni 2. En enkellagad middag, men ack så lyxig. Detta ovan lagade jag till mina föräldrar. Ugnsstekt lax tillsammans med kokt färskpotatis, smörstekta sparris och sallad till. Så himla gott! 
 
Lax:
- Häll 2 msk rapsolja i en form. Lägg ut lax filéer efter egen aptit, lägg över färsk dill och låt gräddas i ugnen på 200°C i ungefär 15 minuter. 
- Ta ut laxen och häll av all vätska ur formen. Strö över citronpeppear, 1 msk creme fraiche på varje filé, färskpressad citron saft och riven citronskal. Sänk ugnen till 100°C och låt laxen fortsätta gräddas i ungefär 10 minuter till innan servering.
 
Potatis:
- Tvätta rent 1 kg färsk potatis och koka upp på hög värme tillsammans med 2 krm salt och flertal knipor av färsk dill. Låt koka i ungefär 15 minuter.
 
Sparris: 
- Rengör och förbered sparrisen. Ta några klick smör och värm upp i en stekpanna. Stek sparrisen tills de har fått lite färg och blivit mjuka. Smaksätt med salt och svart peppar efter smak. 
 
Sallad: 
- Valfri grönbladig sallad. 1 krm salt, 1 msk olja och 1 msk vinäger. 
 
 
// June 2. An easy to make dinner, but so luxurious. In pictures above you can see the food I made for my parents. Owenbaked salmon with boiled fresch potatoes, butterfried asparagus and a green sallad on the side. So delicious! 
 
Salmon:
- Pour 2 tsp of oil in a baking form. Lay salmon filéts after own appetit, put some fresch dill on top and let bake in the owen at about 200°C for about 15 minutes.
- Take out salmon and pour off all of the excess fluid out of the form. Put on lemonpepper, 1 tsp creme fraiche on every filét, freshly squeezed lemon juice and lemon zest. Turn down the heat to 100°C and let the salmon keep baking for about 10 more minutes before serving. 
 
Potatoes: 
- Clean about 1 kg fresch potatoes and let them boil on high heat together with a little salt and a few sprouts of fresch dill. Boil for about 15 minutes.
 
Asparagus:
Clean and prepare asparagus. Take a few clicks of butter and heat it up in a friying pan. Fry asparagus until they have gotten som color and become soft. Season with salt and black pepper after taste. 
 
Salad:
- Greenleaf salad of choice. A pinch of salt, 1 tsp oil and 1 tbs vinegar. 

Kommentera här: